Produktsökning

TMEs sökmotor medger sökning av önskad produkt med användande av följande sökord:

• hela eller en del av:
    • TMEs symbol ex. MX-6410-03A,
    • tillverkarens symbol ex. 22-27-2031 (MOLEX-symbol),
  • produktens namn eller beteckning (nyckelord) ex. sockel för PCB-montage,
  • parametrar ex.: 3pin KK2.54,
  • ersättningsprodukt ex. (symbol från en annan leverantör),

Alla sökord kan skrivas in i valfri konfiguration ex.:

• 3pin sockel kk2.54,
  • MX-6410-03A 3pin sockel,
  • KK2.54 3pin 22-27-2031.

För att underlätta artikelsökningen i TMEs databas har vi lagt till funktionen PlusMinus till vår sökmotor som gör att man kan lägga till eller exkludera ord i sökresultatet.

I sökrutan kan du bara skriva in några ord och få önskade resultat. Du kan även lägga till tecken plus (+) och minus (-) för att precisera din sökning.

Plustecken (+) som skrivs direkt före ett ord innebär att ordet måste finnas med i sökresultatet.

EXEMPEL:
+1N +4007 - hittar alla dioder 1n och bland dessa visas endast dem med beteckningen 4007
1N 4007 - motsvarar ovanstående.

På liknande sätt kan man skriva in den eftersökta ordbeteckningen, ex.:
+diod +led +röd (diod led röd), och i sökresultatet får vi röda led-dioder.

Minus (-) som skrivs direkt före ett ord innebär att alla artiklar vilka innehåller ordet exkluderas från sökningen.

EXEMPEL:
+1N -4007 - hittar alla dioder 1n utom dioden 4007,
+1N -4007 -4002 - hittar alla dioder 1n utom dioden 4007 och 4002.

På liknande sätt kan man skriva in den eftersökta ordbeteckningen, ex.:
+diod +led -röd , och i sökresultatet får vi led-dioder utom röda.

Du kan experimentera genom att lägga till eller ta bort ord i din sökning samt manipulera med (+) och (-) tecknen för att begränsa sökområdet och få ett resultat som i möjligaste mån  motsvarar din förfrågan.

Tack vare PlusMinus-funktionen är det lättare att hitta artiklar vars symboler innehåller flera tecken typ: binde- och snedstreck, punkt, mellanslag, stjärna, understreck. När man söker efter resistor SMD1206 1K1 (RESISTOR 5% 1206 SMD 1K1), räcker det att skriva en del av symbolen, ex:1.1k och den eftersökta produkten visas bland resultaten.

Vi är tacksamma för åsikter och kommentarer gällande sökmotorn och den nya funktionen samt för förslag att ytterligare optimera www-sidan. Dessa kan skickas till vårt: export@tme.eu