Systemet med information om tillgänglighet är en funktionalitet som ger kontroll över förändrande lagerstatus för produkter från TME.

Det finns två typer av meddelanden:

• engångs meddelande när lagerstatusen uppnår en nivå som täcker hela behovet
  • flergångs meddelande när lagerstatusen ökar men är inte tillräcklig för att täcka hela behovet. Skickas tills lagerstatusen täcker hela behovet.

Meddelanden kan stängas av från:

• katalogen
  • Favoriter
  • produktbladet
  • Quick Buy
  • varukorgen (vid borttagning av en produkt från varukorgen vars lagerstatus vid ordertillfället är 0)

För att aktivera meddelanden klicka på ikonen med ”ringklocka” som finns vid produkten, mata in önskad mängd och bekräfta valet med knappen ”spara”.

Om ett meddelande ska skickas vid varje ökning av lagerstatusen markera kryssrutan som finns inom ramen vid aktivering. En sådan typ av meddelande är aktiv tills lagerstatusen täcker behovet till 100%.

All information gällande aktiva meddelanden finns i panelen ”Meddelanden” som finns tillgänglig efter inloggning.

Inställningar av meddelanden kan modifieras valfritt. Det räcker att klicka på önskad kvantitet, göra ändringar och godkänna dessa med knappen "spara”.

Funktionaliteten kan avaktiveras:

• i panelen genom att markera kryssrutan vid produkten och trycka på knappen "ta bort”,
  • i katalogen, Quick Buy, i Favoriter eller i produktbladet efter klickning på meddelandeikonen och tryckning av knappen "ta bort".

För att stänga av meddelandet med förslaget att lägga till meddelande vid borttagning av en post med noll lagerstatus från varukorgen räcker det att trycka på: "Annullera och fråga inte mer”.

Meddelandet kan återaktiveras genom att välja en lämplig option i meddelandepanelen.

I meddelandepanelen finns möjlighet att filtrera produkter efter:

• TMEs symbol,
  • kundens symbol,
  • tillverkarens beteckning,
  • produktnamn,
  • produktbeskrivning.

Meddelanden skickas till den inloggande personens e-postadress. Den syns i panelen "Ditt konto → Kontaktuppgifter”.