Hur beställer man?

1. Fyll i registreringsformulär för ny kund och registrera dig i vår kundbas om du besöker
    vår webbplats för första gången eller om du inte har någon login-namn eller lösenord än.

2. Fyll i fälten: login-namn och lösenord och bekräfta med knappen “ logga in ” om du redan
    har uppgifter för inloggningen.

3. Vid behov fyll i formuläret som identifierar kontaktpersonen.

4. Om du har öppna beställningar och en förteckning över dem visas i varukorgen (i högra övre hörnet i katalogen). Då kan du lägga nästa produkter till en tidigare öppnad beställning eller välja alternativet för att skapa en ny beställning.

5. Välj produkten som passar dig genom att använda sökmotorn eller bläddra igenom produktgrupper.  Vid sökningen kan du använda dina egna tidigare inmatade symboler och markera fältet “sök efter mina symboler” .

6. Ange antalet artiklar som du valt, lägg märke till:

• multipel angiven i spalten “beställd mängd” ,
    • minimum produktmängd som bestämmer den minsta mängden angiven för denna produkt i pristabellen,
    • leveransens fullständighet -  vid brist av den beställda mängden i lager bestämmer du själv om du vill vänta på en komplett leverans av produkten (kryssa i så fall i rutan som finns bredvid produkten i kundkorgen) eller om varorna skall levereras allt eftersom lagret fylls på  (markera inte i rutan bredvid produkten i kundkorgen).
    • kundsymbol – i detta fält kan du skriva din egen beteckning för en TME-produkt. Denna uppgift måste bekräftas genom att klicka på diskett-ikonen. När du har matat in dina symboler i systemet kan du använda dem när du söker efter produkter i katalogen.
  7. Bekräfta med knappen "beställ" . Beställningen av en artikel (bekräftad med knappen "beställ" ) resulterar i att den omedelbart bokas på lagret vilket syns i ändringen av lagermängden i spalten  "lagerhållning" och den valda produkten visas i varukorgen.

OBSERVERA!
    Maximalt värde per orderlinje och för hela ordern lämnad under en och samma dag är begränsade. Om du inte kan lägga till dina valda artiklar i kundvagnen på grund av att du överskridit dessa begränsningar, kontakta vår Exportavdelning.

8. Om du skapar en ny order ser du ett orderhuvud som du måste fylla i när du lägger till den första produkten.

Orderhuvudet omfattar:

• adresser som är nödvändiga för att lämna en beställning, dvs. fakturaadress, beställarens adress och sändningsadresser som man kan välja på.
    • kundens order nummer – egen orderbeteckning på TME
    • datum för fullgörande av order – datum som anger när ordern som önskas av kunden skall fullgöras
    • NIP/VAT EU nummer – detta nummer skall finnas på fakturan
    • fraktform – typ av speditör som skall hantera leveransen av paketet
    • betalningsform – typ av betalning för ordern

OBSERVERA!
    Uppgifter i orderhuvudet kan redigeras under hela beställningsprocessen.

9. Klicka på länken “erbjudandet finns” som finns vid produkten om du vill beställa en linje ur sortimentet och klicka sedan på knappen ”Beställ”
    Genom att använda erbjudandet kan man endast beställa den mängden som har erbjudits till detta pris.

10. Gå till varukorgen och gör nödvändiga ändringar genom att fylla i önskad mängd i spalten “ny mängd” och bekräfta ändringen med diskett-ikonen, om du vill redigera mängden av en beställd komponent eller avstå från den.

Ändringen bekräftas med:

• ny mängd av produkten i dess orderlinje eller radering av denna linje från ordern,
    • ändring av mängden på lagret.

OBSERVERA!
    Det är inte möjligt att redigera mängden av en produkt som kommer från sortimentet eller linjen för vilken priset har manuellt ställts in av TMEs medarbetare.

11. Om du vill betala för beställda varor i förskott får du skapa en proforma faktura. Markera i detta syfte förskott i rutan med val av betalningsform när du lämnar din order.

12. Använd knappen “avsluta ordern” om du vill skicka beställningen till hantering.
    När ordern avslutas med knappen “avsluta ordern” syns summeringen på bildskärmen. Kontrollera att alla inmatade uppgifter är riktiga och bekräfta sedan din beställning.

Du kan också ange en e-postadress dit orderbekräftelsen skickas i PDF-format.

13. Om du valt betalningsformen “i förskott” kommer du att se ett fönster som erbjuder möjlighet att gå över till betalningspanelen PayPal/eService när du stänger ordern. Du kommer även att ha möjlighet att skriva ut eller hämta en proforma faktura i PDF-format.

Beställningar med betalningssättet "förskott" kan inte kombineras med andra beställningar. Fraktkostnader läggs till varje proformafaktura.

OBS! Om du inte lämnar in beställningen med knappen "beställning med betalningsskyldighet” före kl. 2 på natten polsk tid raderas alla oavslutade beställningar som då finns i varukorgen och flyttas till Favoriter.