Tipssystem

För att förbättra sökprocessen efter produkter i TME katalogen har vi skapat en utbyggd mekanism med tips.

Systemet kontrollerar först om angiven fras finns i den valda gruppen. Om frasen inte hittas i en bestämd grupp visas andra grupper som innehåller produkter som matchar det sökta uttrycket.

Om den sökta frasen inte hittas i någon av grupperna analyserar systemet om den inte innehåller något bokstavsfel eller ortografiska fel och eventuellt erbjuder en korrigerad fras. Systemet klarar även att hantera olika  sätt att skriva symboler, t.ex. BNC/001 identifieras såsom TMEs rätta symbol BNC-001.

Om sökresultatet fortfarande är tomt aktiveras nästa mekanism med söktips i katalogen. Systemet tipsar användaren om alternativa kombinationer av de använda uttrycken där sökresultatet inte blir något nollresultat.