Förfallna betalningar

Om det finns förfallna betalningar på kundens konto meddelar systemet i början om att det är nödvändigt att betala fakturorna och efter en viss tid spärras beställningsfunktionen.

Information om förfallna skulder visas vid inloggning.
När beställningsfunktionen är helt spärrad visas meddelande också då man skapar en ny beställning.

Om betalningstiden är mycket överskriden kan bekräftade leveranser annulleras i alla inlämnade och ej exekverade beställningar.

Informationen om obetalade fakturor finns tillgänglig i panelen "Utestående fakturor". Där ser man bl.a. samtliga genererade men utestående fakturor from början av januari 2011. Fakturor från föregående år är inte tillgängliga on-line. Panelen innehåller också detaljinformation om belopp att betala i viss valuta, betalningstid och antal förseningsdagar.

Obetalade säljfakturor med betalningssättet "överföring" kan betalas genom överföring till vårt konto.

Om ni har anmärkningar gällande det saldo som visas på webbsidan, kontakta säljavdelningen för att reda ut alla tveksamheter.