Kreditgräns

Varje kund som finns registrerad i TMEs säljsystem har en definierad och fastställd kreditgräns.

Kreditgränsen minskas av:

• värdet av obetalade fakturor (oavsett om de förfallit till betalning)
  • värdet av inlämnade men icke verkställda beställningar (oavsett om varan finns i vårt lager)

Informationen om överstriden kreditgräns visas efter inloggning eller vid skapade av beställning.

Om gränsen överskrids under beställningen tas leveranstider vilka bekräftats av systemet bort och ett meddelande visas. Beställningen sparas i systemet men exekveras inte förrän summan av obetalade fakturor och ej exekverade beställningar hamnar inom den fastställda kreditgränsen.

För att inte överskrida kreditgränsen ska förfallna fakturor betalas och om detta inte ge någon effekt ska säljavdelningen kontaktas.

När kreditgränsen återställts till för er fastställda ramar visas ett meddelande och systemet på nytt bekräftar leveranstider för respektive poster.