Försäljningsdokument

För varje utförd transaktion utfärdar TME ett försäljningsdokument. Det är alltid en VAT-faktura men beroende på typ av kund och transaktion kan det vara följande typer av VAT-fakturor:

VAT-fakturor netto , dvs. varupriser och –värden netto. Skatten beräknas som produkt av värde och sats. Denna typ av faktura utfärdas för kunder vilka driver näringsverksamhet, juridiska personer samt organisationsenheter vilka inte är juridiska personer men har rättskapacitet i enlighet med särskilda föreskrifter. För utfärdande av VAT-faktura netto får TME begära att kunden tillhandahåller handlingar vilka stryker att han driver näringsverksamhet eller är juridisk person.

VAT-fakturor brutto , dvs. fakturor innehållande varupriser och –värden med VAT. Denna typ av faktura utfärdas för alla individuella Kunder (konsumenter).